normalkn kembali chat fb anda??

ak da jmpe solution tok jdikn chat fb korg back to normal means to old version la..yg bru ni byk nyusahkn adela..haha

tp bnde ni juz praktikal for google chrome n mozilla firefoz user only k..to other browsers users..sori ye..lom jmpe lg kot solutionnye,,haha

*yg ni tol2 jdi ea..bkn yg mcm virus yg korg tkan kt fb tu..hehe

for chrome user:

1. bkak google chrome then bkak link ni old fb chat
2. pastu tkan install (ade kt belah knan atas skali)

for firefox user lak:

1. bkak mozilla firefox
2. click tools then click add-ons
3. search "greasemonkey"
4. pastu kuar gmba ni




5. then click install kt greasemonkey tu
6. pastu bkak link ni fb chat then tkan install

ok..pas sgale step kt atas ni korg ikot..then restart blek korg nyer browser either firefox/chrome then tgok hasilnye ye..haha..n ade gak feature yg dlu de tp xde bile ko wat ni contohnye korg de divide frens korg ikot list/group an..tu 1 bnde yg xde yg ak prasan la..yg laen2 ak xnmpak coz ak xkesa kot..haha..yg pnting back to old chat..slamat m'cube..insyaallah jdi lau korg ikot tol2 step kt ats tu..^_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

semangat!!

xpe2..still de chance lg..smangat weh semangat..kite ley mng..good job weh..at least kite maen as truly a malaysian citizen..xmaen la import2 ni..haha..


bangkit harimau malaya..kite ley mng!!

*ak da tau nk tulis pe da..ni je la yg ak mampu..btw ak bru je bli jersi malaysia tp xori la..haha..n ni la post ak pling pndek ak rse..^_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

suke patah-patahkan jari??

assalamualaikum~

kli ni ak nk share2 skit pasal 1 bnde yg ak tau gak la..n de kwn2 ak yg ak da pena bgtau kot..tp xpe..msti de yg xtau lg an pasal bnde ni..pasal tabiat ske patah2kn jari..msti korg nmpak mcm remeh an bnde ni..n bg org yg da biase wat (t'masuk ak..hehe)..msti bnde ni cm rutin harian yg korg wat an..tp korg tau x yg tabiat ni sememangnye de kesan burok tok kesihatan..

ok..mle2 ak nk gtau..kt sndi2 kte ni ade uric acid yg t'kumpol..so bnyi patah2 yg korg dgr tu an sbenanye bnyi gas yg meletop dlm uric acid tu sbab hasil geseran mase jari tu dipatahkn..so bnyi tu bkn bnyi tulang b'tmbung o b'gesel ea..lau b'gesel mmg smpai skang jari2 korg tros skit je..haha

so..tabiat ni xdgalakkan coz gas2 yg ade ni pnting tok diseimbangkn dgn uric acid yg wujud kt situ..bile uric acid tu t'kumpol kt sendi,,gas akn t'bntuk tok tukarkn uric acid to become gas tok dineutralkn or sng cite an..sng la sgale acid2 tu nk keluar from bdan korg..bile korg patahkn jari tu means korg da pcahkn gas yg t'bntuk tu sekaligus mnyukarkn pnyingkiran acid from badan korg..

so korg nmpak an bnde ni dtgkn efek yg burok dlm idop an..bile bdn b'asid sng pnt beb n ley dtgkn pnyakit contohnye rheumatoid athritis n kanser sendi..lgpon ak pena dgr org ckp..bnde ni amalan syaitan..so kene jaohkn la an..ak ckp bnde ni tok dri ak gak coz ak dlu da t'biase patahkn jari ni tp skang ni da jrg n kdg2 scare xsngaje ak t'buat..hehe..ok..dats all..=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jom wat test otak korg!!

ok..scare amnye..manusia dlhirkan dgn fzikal yg sme..de idung,mulut,mate n etc..tp korg sdar x kita dlhirkan dgn 1 bnde yg b'beza..OTAK..n lagi tpt lagi care pmikiran kite..ok..cbe wat test ni..

cbe korg bce warne dye ea..

ok..da..conclusionnye cmni..
otak kanan :: try nk sbut warne
otak kiri :: try nk sbut tulisan


lom abes lg..de 1 test lg ni..ttup mate korg dlm 10 saat cmtu...then cbe korg tgok gmba bwh ni then tgok pompuan ni psing arah mane..




kalau korg ni jnis yg byk gne otak kanan..korg akn nmpak pompuan ni pusing ikut arah jam (clockwise)..lau korg ni jnis yg biase gne otak kiri korg nmpak dye pusing ikut lawan jam (anticlockwise)..
tp lau korg nmpak dye pusing dua2 arah means korg byk gne dua2 otak la (seimbang la kot)
then korg msti nk tau an..pe beza otak kiri ngan kanan...

antara ciri2 org yg biase gne otak kiri ialah ::
  1. Banyak menggunakan logik - Menyatakan pedapat based on logik akal.
  2. Detail oriented. - Mudah nampak benda yang kecil tapi penting sebelum proceed ke bahagian yang seterusnya.
  3. Critical thinking - Berfikir secara dalam.
  4. Pandai berkomunicate - Kelebihan dalam bercakap tanpa merancang.
  5. Perform well under stress - Tak mudah terpengaruh dengan keadaan sekeliling.
  6. Non-emotional decision - Biasanya membuat keputusan tak based on emotional.
  7. My opinion is a fact - Suka orang dengar pendapat dia je.
  8. Stay still - Tak suka berubah kepada sistem yang baru. Di takuk lama.
  9. Realist & strict - Salah tetap salah. Tak boleh langgar peraturan.
  10. Suka ambil tahu pasal benda-benda di sekeliling.
  11. Math - Pandai dalam kira-kira.
  12. Forever alone - Suka buat kerja berseorangan.
then antare ciri2 org yg biase gne otak kanan lak ::

  1. Big Picture Oriented - Mampu melihat sesuatu scope atau isu dengan luas. Broad scope. 
  2. A Dreamer - Mempunyai daya imaginasi yang tinggi. Dan suka berangan.
  3. Future - Selalu berfikir untuk jangka masa yang panjang.
  4. Philosophy - Lebih sukakan something yang lebih kepada falsafah. Pandai berkata-kata.
  5. Could be bad on Math and calculation. - Lebih kepada sastera dan non math 
  6. Kreative - Boleh menggunakan imaginasi untuk selesaikan masalah.
  7. Spontaneous thinking - At certain time, pengguna otak kanan boleh selesaikan masalah dengan mudah.
  8. Speak Innuendo - Boleh memahami benda yang tersirat. Boleh kesan double meaning dengan mudah.
  9. Feeling - Suka bercakap menggunakan perasaan dan mudah memahami perasaan orang.
  10. Spatial Perception - Macam habits yang kita buat bila dalam masalah. Tak termasuk panas baran etc.
  11. Suka bertindak melulu - Bertindak mengikut emosi.
  12. Berani mengambil risiko - Big risk taker is the bigger success maker.
  13. Mudah mengingat macam mana sesuatu benda berfungsi. - Tahu sesuatu perkataan dan tahu sebut, tapi tak reti nak eja.
  14. Detector - Mudah tahu kalau seseorang tu hiding something atau ada masalah. 
  15. Suka buat kerja secara berkumpulan.
 tp kalau korg jnis yg byk gne whole brain..xb'mksud sume ciri2 kt atas ni korg de..mybe de yg xde..sume b'gntung korg lbih gne otak yg mne..

lau mcm ak..ak nmpak dua2 arah tp mostly ak rse ak lbih gne otak kiri kot..sbab ak ni ske fact..haha..

so korg lak cmane??..jgn lpe gtau kt komen ea..peace yo!!..XD

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cerite2 Menarik pasal JB

ak nga bosan2 tetibe jmpe bnde ni..spe yg brani bcela..spe yg tkot tu bcelah gak..hahaha

Kisah 1
Lokasi : Masai


 Tahukah korg bahawa setiap surau 'berpenghuni'? Apatah lagi jika surau tersebut dah lama tak di gunakan? maka terjadilah tempat2 jin melepak.. Jangan di sangka rumah kosong yg di biarkan lama je 'berpenghuni'.. heh heh..
       Surau sepi ini berdekatan dgn pekan Masai.. Surau tu di buat persinggahan atau pun rumah tumpangan untuk pekerja kontrak MSE pada masa itu sekitar tahun 1980an. Kalau surau tu di guna sekalipun, cuma utk beberapa kerap sahaja.. Sehinggalah datang seorang ustaz utk mengajar kuliah di surau berkenaan.. Yang aneh nya setiap kalii mengikuti kuliah nya pasti apa yang diajar pada hari itu adalah perkara atau masalah yg di hadapi pada hari itu walau pun pengikut kuliahnya tidak menyuarakan apa2 pertanyaan.. Ustaz itu sepertinya mengetahui masalah mereka..
Ustaz ini amat daif kehidupan nya dari segi harta.Semua kenderaan yg di gunakan adalah sumbangan dari anak murid nya. Dia tinggal dirumah setingan & mempunyai anak yang ramai.. Berulang alik menaiki motor dari Kota Tinggi ke Masai untuk membuat kuliah agama.Masyallah hebat nya ustaz nih.. Tetapi begitulah rupanya Allah lebih sayang kpd nya...dia telah kembali ke rahmutullah pada thn 1990an.
        Tahukah di mana lokasi surau itu sekarang? Bangunan surau ini telah pun di robohkan oleh PBTPG (kini dikenali sebagai Majlis Perbandaran Pasir Gudang) dengan alasan untuk menggantikan Surau yang baru.. Tetapi sampai sekarang habuk pun tak ada.. Sekarang ni tapak tersebut telah di dirikan sebuah pasaraya KIPMART..! ya KIPMART MASAI..!


       Sebelum di robohkan dulu, ada juga penduduk setempat yg mengatakan bahawa ternampak kelibat org bersembahyang di kala maghrib & Isyak.. Lampu terang benderang.. tetapi bila di periksa pada siang hari, tiada pula kesan bekas tayar kereta, motosikal mahupun basikal.. Lagipun surau berkenaan dah lama tiada bekalan elektrik..! Dari segi cerita ini kita dpt tahu bahawa yg menumpang sembahyang itu adalah jin2 Islam..

Kisah 2
Lokasi : Villa Nabila Bukit Serene (dkt ngan Straits View Hotel)

Kalau rasa berani sangat, try la 'berhijrah' ke sana.. tapi ingt.. waktu mlm ye? jgn lupa rakam.. hehehe.. Dah ramai yg saja nk jln2 ke Rumah Hantu tak berbayar tu.. ye la.. dia bukannya mcm funfair..

      

       Member aku pernah masuk Villa Nabila tu, orang kata, kalau masuk genap, kat dlm tu jadi ganjil.. kalau masuk 8 org, cuba korg kira kat dlm tu.. entah-entah 9 orang.. kalau tak percaya korang leh tanya pengalaman (facebook name Tyecik Hades).. Kisah ni berlaku masa zaman rempitnya dulu.. Mat rempit biasa lah, hati cekal & kering.. Dorg akan cuba buat sesuatu yg org lain x berani nak buat.. Kalau korg dah pergi ke Villa Nabila tapi tak jumpa apa2 tu Alhamdulillah la.. Kadang2 time nk balik tu, enjin kenderaan takleh nak start.. TU MEMANG DAH BIASA TERJADI kat Villa Nabila..


       Ada beberapa budak penakut ni lagi best, takut punya pasal, dorg pilih cantik je iaitu pada bulan Ramadhan. Lepas bersahur kat Singgah Selalu pukul 2 pagi, dorg terus wat rombongan Cik Kiah ke Villa Nabila.. Nak tau apa terjadi? Lepas je matikan enjin nak ke rumah tu, tiba2 bumbung kereta dorg kena ketuk.. Lagi dasyat enjin kereta dia tak leh hidup.. Tapi Alhamdulillah, selepas beberapa doa di baca, enjin kereta pun hidup & mereka membatalkan hasrat utk jejak kan kaki ke dlm Villa Nabila tu.. Ingat! jangan sampai meracau sudah..
       Korg tau apa itu seni? Kalau korg minat dlm bidang fotografi, dah tentu korg akan tau.. Utk menghasilkan seni dlm sesebuah gmbr, kebanyakkan fotografer akan menjadikan bangunan2 lama & terbiar sebagai 1 monumen penting dlm sesebuah gmbr itu.. Kebanyakkan fotografer dah serik utk ke Villa Nabila biarpun pada waktu siang.. Ini kerana gmbr yg dorg snap termasuk sekali benda yg tak di undang..
       Utk pengetahuan korg, terdapat 3 buah banglo terbiar di Bukit Serene. Pertama Banglo kerabat sultan, Kedua Villa Nabila & yg ke tiga agak dlm sikit iaitu sebuah Banglo seorang doktor.. Bahaya & belum di siasat..
       Mengapa Villa Nabila begitu mistik? apakah punca dari mulut ke mulut yg sering di katakan di kalangan rakyat Johor Bahru? Nabila ni adalah seorang budak kecil, dia di bunuh oleh mak tiri (ada yg kata amah) yg tamakkan harta peninggalan bekas suaminya juga ayah kepada Nabila. Lama juga tertanam di dalam dinding rumah berkenaan. Sehinggalah polis dapat selesaikan kes ini

Kisah 3
Lokasi : Area2 perkuburan Mahmodiah



Banyak2 kisah mistik, aku rasa ini lah yang paling menyeramkan & banyak kisah yang berlaku di kawasan ini. Tidak lupa juga kawasan berhampirannya iaitu Dataran Bandaraya Johor Bahru yang pernah di gemparkan dgn kisah Hantu Lilin pada tahun 1990-an. Pada tahun 1980-an lagi best, pelancong Kuala Lumpur yang datang ke Johor Bahru tertarik dengan kemeriahan persembahan kuda kepang di pentas dataran tersebut. Hampir 2 jam dia melihat persembahan itu. Oleh kerana terlalu terpegun dengan kehebatan negeri Johor yg 'menghalalkan' pementasan sehingga jam 2 pagi, pelancong tersebut menceritakan hal ini kepada rakannya yang kebetulan bekerja dengan Majlis Bandaraya.. Rakannya menafikan dakwaannya itu dan mngatakan bahawa dia berkhayal! Habis, apa yg sebenarnya berlaku selama 2 jam pada mlm tersebut? Wallahualam..
       Berbalik kepada kisah di Mahmoodiah, ramai pemandu di ganggu ketika melalui kawasan perkuburan yg menempatkan kerabat2 di Raja itu.. Kisah pertama ini berlaku ke atas pemandu kereta yg bernama Kadir. Kadir dlm perjalanan ingin bertemu rakan di sebuah restoran di Danga Bay.. Jam menunjukkan pukul 7.30 malam. Sampai di pertengahan jln lingkaran (sekarang di dirikan Petronas), dia ternampak seorang wanita berjalan seorang diri.. Dia pun memberhentikan kenderaan & bertanya arah tujuan wanita berkenaan.. wanita itu ingin ke perhentian bas di Hospital Sultanah Aminah..
       Kadir pun menumpangkn wanita berkenaan. Wanita tersebut menyuruh Kadir agar tidak menggunakan penghawa dingin.. Biarlah dengan membuka tingkap sahaja katanya.. Wanita itu memberitahu bahawa sepatutnya teman lelakinya yg menjemputnya, tetapi akibat masalah yg tidak dapat di elakkan, dia terpaksa berjalan kaki utk ke perhentian bas hospital itu. Wanita itu juga berpesan kepada teman lelakinya agar membawa kereta, kerana dah serik menaiki motor. Kadir cuba menenangkan wanita berkenaan dgn mengatakan bahawa naik motor lagi romantik, jimat minyak dan kalau jalan jem, boleh selit2.. Tetapi wanita itu terus menceritakan kepada Kadir bahawa berlaku 1 kejadian yg tak di ingini semasa dia menunggang motosikal bersama teman lelakinya.. Pernah 1 ketika semasa menunggan motor bersama teman lelaki, mereka di sondol oleh kereta yg berlumba di situ.. Kadir lantas bertanya "Ya Allah, lepas tu apa yang terjadi?" Wanita itu terus berkata, "awak nampak divider itu? di situlah saya dan teman lelaki saya tercampak selepas di seret hampir 50 meter, dan KAMI MATI bersama"..
       Apa saja ayat yg terlintas di fikiran Kadir, terus di bacanya kuat2.. Yang terdengar hanyalah hilaian tawa wanita berkenaan lantas terbang dan berlalu pergi menerusi tingkap kereta Kadir yg terbuka luas.. Kadir membatalkan hasratnya utk berjumpa kwn2nya lalu terus balik ke rumah.. Di rumah, dia menceritakan segalanya kepada pakciknya yg kebetulan bertandang ke rumahnya.. Pakciknya berusia 66 tahun hanya tersenyum kerana kejadian sebegini sering berlaku di kawasan itu..
       Kisah kedua yang terdapat di Mahmodiah ialah berlaku kepada seorang pemandu teksi. Lokasinya ialah di Terowong berhampiran ZZ / JKR.. menghala ke Anjung Warisan dari Petronas Lingkaran.. Selepas melalui terowong tersebut, ada seorg wanita menahan teksinya & terus mengejar teksi berkenaan..
       Kisah ketiga ialah  bangunan yayasan warisan johor..mase perang jepun dulu..jepun gunakan bangunan tu buat markas / kem diorng la..so mcm2 hukuman jepun spt pancung kepale ape sume buat kt situ..kt situ jugak bnyk askar jepun mati.. org2 lama cerita, kat situ ada jepun berbaris di atas bumbung! mcm mana tu dorg berbaris aku tak tau la.. wallahualam..
       Kisah keempat kubur mahmoodiah berdekatan terowong jalan petri mengadap jalan lingkaran dalam..ade org cite yang kwsn situ haunted pade waktu petang selepas asar sebelum maghrib..ade org pegi ziarah kubur time tu..ade gangguan seperti ade bende terbang atas kepala...banyak kali..penggali kubur kt situ pun sarankan jgn dtg waktu2 ptg mcm tu..lg2 kwsn tu..
Ingat, jangan terlalu percaya.. Nanti syirik pulak.. Jangan terlalu takut & jangan terlalu berani.. Jika apa yg di tulis di atas adalah mengenai korg, aku nk korg perbetulkan di mana silapnya.. tak kisahlah drpd tarikh atau segala bagai.. apa2 pun yg buruk itu dtg drpd diri ini, kerana setiap manusia tak ubah drpd melakukan kesilapan & kesalahan.. Cerita ini bukan rekaan semata-mata.. ianya menjadi perbualan dari mulut ke mulut masyarakat JB

stakat ni tu je la ak nk cite..btw ak amek bnde ni from sumber laen..byk lg cite dye tp ni ak amek yg bez2 je la...n nk cye ke x..b'gntung pde dri msing2..ok..assalamualaikum..^_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HARAPAN

pe dmksodkn dgn bnde ni??..mcm2 ley an..kdg2 harapan ni ley jd knyataan n kdg2 harapan ni hnye tggal harapan yg xpsti..

de org slalu m'berikn hrapan yg tggi tok ssuatu bnde..biasenye lau tggi ni mmg dye mnat o ske dgn pe yg dye harap tu an ataupun mmg dye da lme m'harapkn bnde ni terjadi..tp korg pena pkir x o sng cite pena rse x cmane harapan korg yg tggi tu tetibe musnah dgn sng je..sdgkn nk dptkn harapn tu pnye susa..sggop b'korban mcm2 smate2 nk m'jdikan harapan tu realiti..tp ksudahannye sgt2 sdih n sadis..ak slalu sgt rse cmni...slalu sgt2..n stiap kli bnde ni jd mmg mood ak trok la..jgn la brani kaco..lau nk tlong ak bru ley tego..lau stakat nk wat ak sket lg bek xya la an..mmg nk kna maki ngan ak la cmtu..dlm idop ak..pe yg ak hrapkn tu t'jadi mmg sgt2 skit..n hrapan yg mmg xpena jdi cm bese la..to get love by sumone dats i love..mmg xpena la an..pena la ak rse cm pena d'sayangi tp at last bru ak tau..it juz a fake..lg la ak sdih gler time tu..tp nta la..mmg ak xde hrapan nk d'sayangi kot..tp papehal ak de family ak yg always love me..kwn2 lak nta la..de kot yg sygkn ak as a frens la an..xkn ak nk tnye kt kwn lak.."do u love me?"..haha..lau tnye dak pompuan mmg ak tros xdlayan la an..xpon dye suspek ak da giler..lau tnye dak laki lak t org was2 ngan kelakian ak lak an..haha..tp papehal ak slalu try elakkn rse sdih tu..tp mle2 mmg ak nmpak sdih gler..nk ilangkn sdih tu ak tros tido..coz xnk kwn2 nmpak ak sdih..ble bgon pastu ak wat la sumting yg wat ak bz ke..pape la an..n always think positive..lgpon dak2 yg lhir 11 ogos ni mmg positive..xcye korg tnye la kembar ak tu ea..effa atiqah..tp ktorg len bpk ea..trikh lhir je sme..haha..ok la..nsihat ak,,lau sdih,,try overcome rse sdih tu n sntiase mnta bntuan drpd NYA..DYE sntiase mnolong hmbaNYA yg dlm ksusahan..tp jgnlah sdih bru ngat tuhan..lau epi tros lpe lak..sntiasa istiqamah ngat la an..ok..dats ok..:))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

nta pe nta tjuk entri ni..mcm2 da ak cmpor..

haish..mcm2 de dlm pale otk ak skang ni..n as usual msti mcm2 masalah la an..nta la..kdg2 ak rse ak ni cm org bodo..ak ske wat baek kt org..ak xmgharapkn balasan pon..tp npe an..at least ak da wat baek an..lyn ak blek pon baek la..ni x..cm nk xnk je..eiii..g mampos  la..sukati ko la nk wat prangai cmane..ak slalu pk positif tau x..ak xske la lau susa bru cri ak..lau sng xde pkir nk cntact ak pon..kwn pe cmtu..ish3..manusia2..ak juz hope n doakn brubah la pasni ea..pkir pasal org len gak n jgn pntingkn dri sndi je..ok..

ok2..part yg emosi2 da lpas..ak skang ni fokus 1 bnde je..how to futher in medical degree n pling pnting ak xnk susakn mk bpk ak..means lau ley ak ank amek private la..so ak amek je pape chance yg de..upu ak da try n lg 1 alhmdulillah ak ni dlu asasi sains uitm..de gak chance nk further medic to dak2 yg xbpe tggi pointer..tp bkn kt sni tp negara sberang la n juz a loan..full loan..ok la an..drpd xdpt mne2 n at least yg susa ak t nk byr blek bkn parents ak..ak hope ak dpt chance ni n pling pnting parents ak epi..doakn ak ea..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sng jeeee!!!

ok..alang2 ak nga bosan ni an..bek ak update blog ak ni ye tak..

rmai yg tnye ak..."arep,,cmane ko download movie n cite byk2 tu ek?"..pertanyaan ni dilemparkn kt ak xkire la from laki o pompuan...so jwpan ak ringkas je...idm atau adalah singkatan to internet download manager..

pastu from japan ak tu an..rmai yg t'cengang.."errr..ape tu??"..haha...ok as u see it name right wah tetibe speaking lak..haha..nme bnde ni pon download manager..so korg ley download pape je melalui idm ni..tp yg beznye pkai bnde ni..kadar o rate download korg jg lbih laju even korg gne tenet kt malaysia ni paham2 la tenet kt malaysia ni an lmbab..haha

ok..gmbar yg kt ats ni la idm..then rmai yg tnye ak..da gne idm pastu cmane nk download..4 ur information ak ske gne mediafire as download site..nk tau npe...antara sebab2 dye an::
1. xde time limit mcm gne hotfile ley download 1 file then nk download file laen kna tggu 30 mnit
2.pastu rate download dye cpat ditambah lg idm support web hosting mediafire ni
3. pastu lau kte da pause download tu sng2 je korg ley resume blek in anytime n anywhere (aslkn korg dpt tenet la..haha)
sjak ak gne idm ni..da byk da sumbangan n pengorbanan idm ni kt ak..haha..byk gak kwn2 ak yg mntak ak download cite ni la..cite ni la..haha..tp papehal ak mmg xkesa korg mntak tlong an..lau x pe gne kwn an n nk download sng n cpat je..bkn susa pon..tp nk ak ngatkn idm ni sbenanye lau korg download software ni cm biase..dye juz bg korg trial tok 30 ari je au..lau korg nk jdikn bnde ni trial tok slame2nye korg ley msj ak o cntact ak kt fb ak la sng..errr..kt sni fb ak

ok tu je ak nk ckp kli ni..korg tggu je la update ak pasni ea..berkurun lg kot..haha..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

anything!!!

dialog before abes asasi ::

budak A : weh,lmenye kte cuti t

budak B : a'ah...nk dkt 6 blan kot!!..lme beb!!

budak A : so,,pe ko nk wat time cuti tu??

budak B : errr...??????????????????...nta la..

ok...actually ak nk ckp pasal pe dak2 bese wat ble cuti..besenye dak2 yg bru abes spm smentara msok u o matriks o etc...n de gak dak yg da abes matriks o asasi...kbnyakannye an..ble ak tnye.."pe ko nk wat cuti ni??"...jwapan dorg mostly nk keje..nk kumpol duet..byk bg alasan kt ak..t sng ble nk msok degree t..xdela byk mntak duet mak bapak sgt...tp hakikatnye an..rmai yg da abeskn duet gaji dorg tu before msok degree pon..haha

ok..yg ak cite td pasal dak2 yg start cuti je mmg tros nk cri keje..de gak segelintir dak yg ckp.."ak nk relax2 dlu..lpak2..tngkan fkiran then bru nk cri keje"..n de gak yg ckp.."ak nk abeskn sgale cite yg de dlm laptop or hard disk ak,then bru ak cri keje.."..haha..ni nmenye btol2 nk release tension ni..yela an..time asasi or matriks...sume blaja mcm nk gler..lg2 spe2 yg xbrape perform time sem 1 dlu..(act ak ckp pasal ak la ni...hehe) ..tp xkesa la..at least dorg xwat sumting yg xb'faedah o yg wat masyarakat skeliling tgok ko je tros sket ati..mcm ko lmbe haram ke..jd kutu rayau ke..at least lau korg keje..dpt gak hasil an..hasil titk peluh sndri..dptla rse betapa susahnye parents kte cri mkn tok kte an..tol x..

then lastly..de gak dak2 yg ble ak tnye nk wtpe cuti t..aktiviti dorg mmg bez..dok uma..lpak2 n mghabiskn beras kt umah..kre mmg xnk keje lgsong o sumthing else la..ni btol2 dak2 yg PEMALAS thap dewa nyer..haha..lntak korg la an..yg pnting korg idop bhagia..pe ak kesa an..haha
tp ak laen..dlu time pas spm..ak mntak izin bpak ak nk cri keje..tp bpak ak xbg..bpak ak ckp..dye xnk ak jd mcm dye..dye cite yg dye dlu pas skolah mnengah je tros cri keje..pegi pg blek mlm..means xde mse tok family sgt la...so mmg ak kcewa time tu..kwn2 ak rmai yg keje time tu..so ak dok je la uma..wat pape keje yg parents ak suro..kre wat keje uma la..dorg de la bg duet gak..alhamdulillah la..dpt gak an duet..tp skang ak ske jd cmni..ak realize..family come first..ak ari2 anta bapak ak g keje coz pnglihatan dye da xbpe ok sgt..then ak dok uma jge la mk ak yg nga pregnant ni..hehe..korg tau pe yg wat ak realize..cbe korg pkir la an..lau ak xde kt uma..bpak ak g keje kt jb sne..lau pape jd kt mk ak cmane..ak ak de kete sndri ley la gak pcot blek uma..tp ak juz sorg student yg xde keje tetap lg..msih mgejar cite2..haha..lgpon ak ank slung..adek2 ak sume..err..ni juz ssuai tok org cm ak la..coz da smpai mse tok ak jge family ak baek2...

so..conclusionnye..walau pape pon yg korg wat..keje o x..yg pnting family come first ea..coz papepon yg jd..kte still b'gntong n de family an...:)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bru paper 1st test!!!

ARGHHHHHHHH!!!!!

PRESSURE2!!!

NK TAU NPE?????



coz td ak test n mmg damn...(bkn ak sorg ckp ek..yg pndai2 pon ckp cmtu k)..so means that ak mmg stadi la an..rjin an ak..haha..tp papehal paper td mmg damn..soklan tutorial harem sng tp test damn gler..yelarr...tutor ak sndri ckp "lau awk sume da wat tutorial test t mmg xde masalah la"...wait2..xde masalah??...masalah bsar bg ak tau x..ak da wat sume tutorial..siap wat 3 kali beb...tp still cm damn susah gler nk mati test td..dpt2 kertas soklan ak tgok.."ohhh...bese2 je soklan dye..mmg cm dlm tutorial"..tp ble ak wat...bpk ahhhhh...pebenda ni...nk plih jwapan yg ne ni??...btol ke x jwapan ak ni??...last2 ak...arghhhh...lpekn sume tu..ko wat je arep...jnji siap..btol ke slh blakang cite..n pas abes test ak dgr kwn2 ak cite2...cecite-cecite..ak dgr ngan pnoh tliti n ternyata..jwapan ak byk SALAH..haha..damn gler..ahhh...dulik la..bnde da lpas..xkn ak nk kjar lecturer yg jge ak td tok btolkn jwapan lak an..n lau ak dpt kjar pon lom tntu dye bg tolkn..mustahil la weyh..haha..papehal..ak mmg agk tension skang ni..smpai ak escape lecture fzik ptg...haha... da r..bek ko stadi bout test pasni lg an..de 3 lg paper xt'masok final..hakhak..gler2...pndai2 la ko cover sume ek arep..ok2 time to stadi...ko kna ngat arep..cite2 ko bsar...haha..so result pon kna agk bsar gak la an..ok try you bez k arep..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

siyes bez!!

fuh.......fuhhh.......fuhhhhhhhhh.....

hah..cbe teka pe ak wat...

bce jampi???........SALAH!!

tiup belon???...lg la SALAH!!..haha

act ak nga bersihkn blog ak yg da b'habuk ni..mklumla..da lme kot xupdate..

ok act ak nk cite pasal sorg mamat ni n i think dye ni sorg yg kreatif...xcye tgok video bwh ni
*lau de yg nk sng tros g youtube on dis link ea bola


video


ok..now pe pndapat korg???...bg ak la an..mostly video dye bez coz ade mesej yg dye nk smpaikn kt org rmai...n cara dye smpaikn ni kreatif....tp sume de pndapat msing2 an..so ak xley nk ckp pe la lau korg xstuju ngan pe yg ak ckp ni...sume org de pndpat msing an...:)

ok skit bout this mamat ni...dye ni act dak shah alam tp skang stadi kt australia under JPA...dye b4 ni stadi kt KBU amek AUSMAT..n ak rse dye nga boring2 kot yg dye wat sgale video ni..haha..(sgale information ni xbrape nk sahih lg n just on ak nyer observation je..haha..:P)

ak bru jmpe video ni tgh mlm smlm...sumpah ak da cm org giler coz tetibe glak sorg2..tgh2 mlm lak tu..seb bek roomate ak@topek n sdar coz dye da tido mati kot..haha

ok..ak hope korg enjoy video mamat ni...:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS